Bagaimana Atasi Masalah Anak SEMBELIT!

putri sulong saya memang sembelit dari kecik…
akibatnye, dia jadi fobia tiap kali buang air besar..
dia akan menangis sambil sebut “sakitnye….sakitnye…” sambil pusing 1 rumah…
kalau orang dengar, mau orang ingat dia kene dera…
tu pun nasib baik dia tak buang hari2…
lagi naya! hihi…
walaupun najis dia dah tak keras macam dulu, dia tetap menangis..
yela…macam saya cakap dulu, dia dah jadi fobia dah…
sampaikan dia ingat rasa nak buang tu menyakitkan…

dah banyak kali jumpa dokte…
nasihat dokte sama je…
minum air masak banyak2…
makan buah banyak2…
makan sayur banyak2..
em…tak bole nak kata apa lah sebab budak2 ni memang terkenal dengan perangai picky eater!

bagaimana atasi masalah anak sembelit 1

ni gambar si adik tengah poo poo…
adik putri ok je membuang setiap hari.. 🙂

bagaimana atasi masalah anak sembelit2

ni baru lah gambar kakak putri sedang poo poo masa umur setahun 2 bulan…
(sama dengan umur adik putri dalam gambar)
nangis2 tahan sakit sembelit…
bole imagine tak, budak sekecik ini, tapi najis dia besar2 macam orang dewasa!
kesian…
tiap kali pun kene pakai ubat masuk punggung tu…
sampai 1 tahap, saya tak sanggup dah!
dan memang saya tak bubuh ubat tu, saya serahkan pada papa dan opah dia je yang buat..
saya tak sanggup… 🙁

lama saya mencari penawarnye…
dah macam2 usaha…
(termasuk usaha memujuk dia makan buah-buahan dan sayur sayuran)
akhirnye, saya bertemu dengan meal shake shaklee…
(di jamin dia minum sebab campur dalam susu dia)
🙂

bagaimana atasi masalah anak sembelit3
MEAL SHAKE
Mealshakes merupakan minuman yang kaya dengan kandungan SERAT di samping mengandungi Vitamin B-12 yang merupakan komponen Vitamin B yang berfungsi untuk melancarkan penghadaman perut.
baunye saaaaaangat harum…
rasa nya ala2 vanila…sweet je…tak manis sangat…
kanak2 memang suka!

BAGAIMANA MEAL SHAKE MEMBANTU MASALAH SEMBELIT ANAK SAYA?

Kandungan SERAT di dalam Meal Shakes Shaklee ini adalah jenis yang larut di dalam air dan akan bertindak sebagai ‘pencuci’ usus dan perut anak kita.

SERAT ini akan mengumpul sisa makanan yang tidak diperlukan oleh tubuh dan juga membuang KOLESTROL berlebihan!
Apabila semua sisa makanan ini telah berkumpul menjadi gumpalan najis,
SERAT akan membantu najis tersebut menyerap air supaya najis lembut (kira tak SEMBELIT).
Di sinilah pentingnya anak kita MINUM BANYAK AIR.
Akhirnya, SERAT di dalam Meal Shakes Shaklee akan mengaktifkan sistem pembuangan najis anak kita dan membantu tubuh mengeluarkan najis dengan MUDAH.

Alhamdulillah…sejak saya bagi putri saya meal shake ni, dia semakin mudah membuang…
awal2 bagi tu, 2 hari dia cirit birit…hitam najis dia…
maybe healing crisis…
dalam proses penyucian usus dia…
maklumlah, dah 2 tahun sembelit je…
lepas2 tu, soft aje najis dia dan hari2 dia buang!
Alhamdulillah sangat2…
lega hati saya…
🙂

manfaat lain Meal Shake di sini.

========
KUANTITI: 544g
HIDANGAN: 16 sajian (lebih jimat jika kanak2 yang consume)
HARGA : RM114.00
PROMOSI BULAN INI (SEPTEMBER 2014 – OKTOBER 2014):
BELI 3 PERCUMA 1 !!!
========
Untuk pembelian tanpa promosi,
http://bit.ly/suplemenshaklee
Untuk pembelian BUY 3 FREE 1 dan pertanyaan,
✆ 016.595.2771
* FREE CONSULTATION SEUMUR HIDUP.

PROMOSI SAH SEHINGGA 31 OKTOBER 2014!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *