Sustained Released Vitamin C – 5 Manfaat Utama –

Vitamin C..

apa yang hot sangat dengan vitamin C ni?

well….vitamin c sangat sinonim dengan kecantikkan kulit wajah. no wonder lah ramai artis2 termasuk artis lelaki yang sanggup ‘cucuk’ vitamin c semata-mata nak cantik…kalau saya, memang tak sanggup! saya lebih prefer kalau ia dalam bentuk makan (pil).

lepas tu, apa pulak kriteria2 pil vitamin c yang perlu kita ambil tahu? pil tersebut mestilah bersumberkan BAHAN SEMULAJADI (bukan sintetik), dan SUSTAINED RELEASED (dilepaskan secara berperingkat) <== ini 2 kriteria utama PIL VITAMIN C pilihan saya.

vitamin c shaklee
antara kelebihan vitamin C ni,


1. Vitamin C membantu pembentukan kolagen.
– sesuai untuk individu yang nak miliki kulit yang cantik.

manfaat vitamin c 5
2. Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah.
– sesuai untuk penghidap darah tinggi bagi mengelakkan stroke dan sakit jantung.

manfaat vitamin c 4
3. Vitamin C berupaya membersihkan darah, detokfikasi, dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.
– sesuai untuk perokok2 dan mereka yang banyak toksin dalam badan.

manfaat vitamin c 1
4. Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone anti-stress dan interferon (hormone fungsi imun).
– sesuai untuk individu yang kerap demam, batuk dan selsema.


manfaat vitamin c

5. Vitamin C umpama gam yang melekat pada sel2, menjadikan tisu2 badan tidak mudah koyak atau terluka.
– sesuai untuk mereka yang mengalami pendarahan pada badan, lebam2, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh.



sebenarnya,

kita sepatutnya ambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari tau untuk keperluan vitamin c yang cukup dalam 1 hari iaitu 500mg.
antara cadangannya, 7 setengah biji oren.
atau, kalau tak mampu untuk makan 7 setengah biji oren dalam sehari, boleh dapatkan vitamin C dalam bentuk tablet.


APA BEZA NYA SUSTAINED RELEASED VITAMIN C NI?

– ia mengandungi 500mg vitamin c, sesuai dengan keperluan harian seorang dewasa.
– yang sangat istimewanya, vitamin C ini di ‘lepas’kan sebanyak 100mg setiap jam.
bermaksud,kita akan dapat bekalan vitamin C dalam tempoh 5 jam hanya dengan sebiji SUSTAINED RELEASED VITAMIN C!

manfaat vitamin c 2
 tubuh kita hanya serap 100mg vitamin c setiap jam.


jadinya, sangat penting untuk kita pilih vitamin C yang ‘sustained released’
rugilah kalau kita makan vitamin C yang bukan sustained released walaupun kandungannye 1000mg..
badan cuma serap 100mg, selebihnya akan di keluarkan melalui urin.


KENAPA KITA KENE AMBIL VITAMIN C SETIAP HARI?
– sebab tubuh kita tak boleh produce sendiri vitamin c dan tubuh kita tak boleh simpan vitamin c yang kita ambil semalam.
– sebab tu lah kebanyakkan wanita2 yang cantik kulitnya mengamalkan vitamin c ni.
– sebab tu juga, pengamal vitamin C ni jarang dapat sakit2 biasa seperti demam, selsema dan batuk.
tubuh mereka2 ini sentiasa di bekalkan dengan vitamin C.

so macam mana?

best kan vitamin c ni…memang sangat sangat sangat best!

kalau anda nak tahu, 1 botol vitamin c ini adalah untuk stok selama 6 bulan. anda beli 2 botol, dah dapat stok untuk 1 tahun. dan yang lebih amazing lagi, anda hanya spend lebih kurang RM15.50 sahaja sebulan! untuk vitamin C yang sangat sangat sangat hebat ini!

setiap rumah WAJIB/MESTI ada 1 botol.

dapatkan Vitamin C anda sekarang dengan TAIP ‘VITAMIN C’ dan hantar kan ke 016.595.2771 melalui SMS atau WHATSAPP.

========
Untuk pembelian terus menggunakan debit kad atau kredit kad,
http://bit.ly/suplemenshaklee
Untuk  pertanyaan,
✆ whatsapp 016.595.2771
* FREE CONSULTATION SEUMUR HIDUP.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *