5 Khasiat Elderberry Untuk Kesihatan.

Saiznya kecil. Kuasanya besar. Elderberi adalah Makanan Luar Biasa (superfood), penjana nutrien, kaya dengan fitonutrien. Selama berabad-abad, Elderberi terkenal kerana mempunyai pelbagai manfaat kesihatan yang mengagumkan, termasuk kesihatan imun.

5-khasiat-elderberry-untuk-kesihatan, pengedar shaklee chemor, vitally vitamin, baizura bahar

5 Khasiat Elderberry Untuk Kesihatan.

  1. Tinggi Kandungan Antioksidan. Sumber asid fenolik, flavonol, Vitamin
    A dan C yang bagus, iaitu antioksidan utama untuk membantu melawan radikal bebas dan tekanan oksidatif.
  2. Kaya dengan Polifenol-Antosianin. Nutrien utama dalam Elderberi, antosianin adalah sebatian yang bertanggungjawab memberikan buah ini warna ungu gelap dan ia popular dengan sifat antikeradangan dan antikarsinogenik, manfaat kesihatan kardiovaskular dan kesihatan imun. Elderberi mengandungi lebih banyak antosianin berbanding beri yang lain.
  3. Secara tradisional digunakan untuk melegakan simptom demam dan selsema. Makanan perubatan dan penawar semulajadi dalam perubatan tradisi rakyat Eropah untuk membantu melegakan demam, selsema, sakit-sakit badan, batuk, hidung tersumbat dan sinus.
  4. Meningkatkan Pertahanan Badan. Mengandungi ciri antibakteria dan antivirus semulajadi, yang boleh membantu badan anda melawan jangkitan.
  5. Mempercepatkan penyembuhan, Mengurangkan demam dan selsema yang berpanjangan. Kajian mendapati bahawa penghidap selsema mengalami tempoh serangan yang lebih pendek dan simptom yang kurang teruk apabila mengambil ekstrak elderberi pada permulaan kemunculan simptom. Sebatian dalam elderberi didapati menyekat protein dalam virus selsema daripada melekat kepada sel perumah. Ini dapat menjelaskan mengapa ia kelihatan boleh melawan selsema.

ORAC stands for Oxygen Radical Absorbance Capacity. It’s a lab test that attempts to quantify the “total antioxidant capacity” (TAC) of a food by placing a sample of the food in a test tube, along with certain molecules that generate free radical activity and certain other molecules that are vulnerable to oxidation.


baca juga:

Life Shake Elderberry Shaklee

ResV Shaklee – Produk terkini Shaklee dan 5 Keistimewaannya


Potongan harga sehingga 25% serta peluang pendapatan setiap bulan dan kerjaya dengan sertai keluarga Shaklee kami. KLIK SINI : JOIN NOW!

COD/Pickup : Chemor, Klebang, Meru, Tasek, Ipoh.

Delivery seluruh Malaysia

Untuk order dan pertanyaan, klik gambar di bawah ini untuk terus menghubungi kami melalui whatsapp. InsyaAllah, fast respond dari kami. (^_^).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons