Kurus Sebelum Raya Dengan Set Kurus Shaklee

Sempat ke nak kurus sebelum raya ye kalau start Ramadhan baru nak 'diet'? Emm...

Actually admin ada satu kisah nak cerita. Macam mana Ramadhan menjadi titik permulaan untuk seseorang ni tukar ‘corak pemakanan’ dia dan dia berjaya kurus sebelum raya.

Okey. Biar admin berikan nama dia Bahari. Ni kisah benar tau. Adaptasi dari kisah ‘untold story’ gitu.. hehe..

Bahari ni dah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak ketika itu. Dia ni masa bujang, memang dah kurus. Tapi lepas berkahwin, tiap kali makan nasi, dia boleh tambah 3 kali nasi. Nak kata isteri dia masak sedap, tak juga sebab isteri dia pun baru je nak belajar memasak. Maybe faktor makanan tu masak kat rumah, so nasi tu boleh jadi unlimited compare beli makanan kedai.

Oleh itu, berat badan Bahari pun perlahan-lahan naik dan inci Bahari mula menampakkan perubahan. Bahari mula risau bila mereka pergi shopping seluar untuk raya. Size seluar dah bertukar! Bahari mula rasakan yang dia kena buat sesuatu. Dia kena kurus sebelum raya!

Disebabkan kejadian size seluar yang dah bertukar itu, Bahari mula fikirkan sesuatu untuk dia kurus sebelum raya. Satu hari sebelum Ramadhan, Bahari beritahu isteri dia yang dia nak makan nasi pada waktu sahur sahaja. Dan Bahari tak nak lagi tambah nasi sampai 3 kali. Cukup lah cedukan nasi yang pertama sahaja. Waktu berbuka pula Bahari tak nak makan nasi. Makan lah yang lain-lain tapi bukan nasi.

Sebulan Bahari ubah corak pemakanan dia sepanjang Ramadhan itu, akhirnya Bahari berjaya kurus sebelum raya! Untuk raya tahun itu, tidak lah terlalu mendadak Bahari kurus semula seperti sebelum berkahwin. Tapi, disebabkan Bahari terus tukar corak pemakanan dia iaitu ambil nasi sekali sahaja sehari, Bahari mula dapat berat badan sebelum berkahwin dulu.

Tak mudah sebenarnya untuk Bahari tukar corak pemakanan dia secara tiba-tiba. Tetapi dengan bantuan Allah melalui Set Puasa Shaklee ni, ianya membantu sangat untuk Bahari kekal bertenaga dan kurang rasa lapar dan dahaga. Dan sekarang, Bahari berjaya maintain berat badan begitu sehingga ke hari ini.

Risau juga isteri Bahari ni kalau orang kata isteri Bahari ni tak bagi suami makan ke. Suami orang lain, semakin berusia, semakin kedepan perutnya. Tetapi Bahari ni, dok tang tu ja perut dia. Padahal, gigih isteri dia masak sedap-sedap siang malam untuk Bahari dan anak-anak mereka.

Dan sebenarnya, ada satu lagi rahsia macam mana Bahari boleh kurus sebelum raya selain dari Bahari tukar corak pemakanan dia. Untuk bantu Bahari kekal bertenaga dan tidak rasa terlalu lapar (dimana boleh buat kita craving untuk makan makanan tak berkhasiat), Bahari turut ambil Set Kurus Shaklee.

Inilah hasilnya selepas Bahari konsisten ambil Set Kurus Shaklee disamping mengubah corak pemakanan dia.

pengedar shaklee chemor, vitally vitamin
SET KURUS SHAKLEE
SET KURUS SHAKLEE

Begitu lah kisah Bahari yang kurus sebelum raya. (^_^) Eh.. bukan perempuan je tau nak kurus dan maintain. Lelaki pun nak juga. Cuma maybe tak jumpa cara atau tak kuat dengan godaan lunch kat kedai masa waktu kerja dan menu-menu sedap bila dinner. (^_^)v. Semoga dengan kisah Bahari ini, anda juga dapat menjadi kan Ramadhan tahun ini sebagai titik permulaan untuk anda ubah corak pemakanan anda dan dapat kurus sebelum raya!


Untuk kaum ibu pulak, ini perkongsian isteri Bahari macam mana nak maintain kurus.

pengedar shaklee chemor, vitally vitamin
SET KURUS SHAKLEE
SET KURUS SHAKLEE

Begitulah kisah kurus sebelum raya pasangan suami isteri ini. Kalau anda pun nak kurus secara berjemaah dengan pasangan anda, jom jadikan Ramadhan ini sebagai titik permulaan kalian untuk kurus! Dan harus juga dapatkan Set Puasa Shaklee dan Set Kurus Shaklee dengan kami.


Potongan harga sehingga 25% serta peluang pendapatan setiap bulan dan kerjaya dengan sertai keluarga Shaklee kami. KLIK SINI : JOIN NOW!

COD/Pickup : Chemor, Klebang, Meru, Tasek, Ipoh.

Delivery seluruh Malaysia

Untuk order dan pertanyaan, klik gambar di bawah ini untuk terus menghubungi kami melalui whatsapp. InsyaAllah, fast respond dari kami. (^_^).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons