6 golongan yang lemah antibodi dan perlukan Vitamin C.

Vitamin C tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh ataupun disimpan dalam badan. Tetapi, Vitamin C sangat penting untuk kesihatan kita kerana ianya adalah sumber antioksidan yang sangat baik untuk tubuh kita. Oleh sebab itulah, kita perlu ambil Vitamin C ini melalui diet harian kita.

6 golongan yang lemah antibodi dan perlukan Vitamin C:

 1. Anda yang sering jatuh sakit dan selsemaapabila anda kerap atau mudah jatuh sakit jika anda kurang rehat dan tidur, itu tandanya antibodi anda lemah. Selain daripada anda perlu dapatkan Vitamin C yang cukup setiap hari, anda juga perlu cukup rehat, cukup tidur dan cukup minum air kosong.
 2. Anda yang mudah kekejangan pada waktu pagi – waktu pagi adalah waktu kritikal yang menentukan mood anda sepanjang hari. Apabila anda sering mengalami kekejangan pada waktu pagi, itu antara tanda bahawa tulang anda kekurangan Vitamin C. Selain kalsium, tulang anda juga perlukan Vitamin C!
 3. Anda yang mengalami luka atau kecederaanapabila mana-mana bahagian tubuh anda mengalami luka atau kecederaan, anda perlu dapatkan Vitamin C yang cukup untuk mempercepatkan proses luka itu sembuh.
 4. Anda yang mempunyai kulit kusam dan tidak bermayatahukah anda, Vitamin C memainkan peranan penting dalam penghasilan kolagen, mengurangkan kedutan dan tanda-tanda penuaan serta membantu memberikan tona kulit yang cerah sekata dan cantik.
 5. Anda yang sedang hamilibu hamil berkongsi nutrien dengan bayi yang dikandungkan. Nutrien-nutrien ini akan disalurkan ke bayi dahulu kemudian baru lah kepada ibu. Oleh itu, sangatlah penting untuk ibu hamil mendapatkan Vitamin C yang cukup sepanjang kehamilan anda supaya anda dan bayi sama-sama mendapat manfaat dari nya.
 6. Anda seorang ibu yang sedang menyusukan bayiibu menyusu juga memerlukan Vitamin C yang cukup untuk dibekalkan kepada bayi dan diri anda sendiri. Pastikan ibu mengambil diet harian yang berkhasiat supaya susu ibu juga kaya dengan nutrisi. Sekiranya ibu tidak dapat menyediakan diet harian yang berkhasiat, ibu di sarankan untuk ‘top up’ kekurangan nutrisi dengan suplemen.

Adakah anda seorang ibu yang sedang menyusukan bayi?

Anda mungkin perlukan ini >> Set Menyusu Shaklee – Membantu membekalkan susu ibu yang berkhasiat untuk bayi anda.

Baca juga: 4 Kelebihan Utama Vitamin C.

______________________________________________________________________________

 COD/Pickup : Chemor, Klebang, Meru, Tasek, Ipoh.

 Delivery seluruh Malaysia

 Peluang pendapatan dan kerjaya dengan sertai keluarga Shaklee kami.

Untuk order dan pertanyaan, klik gambar di bawah ini untuk terus menghubungi kami melalui whatsapp. InsyaAllah, fast respond dari kami. (^_^).

You may also like...

6 Responses

 1. March 29, 2020

  […] baca juga: 6 golongan yang lemah antibodi dan perlukan Vitamin C. […]

 2. October 3, 2020

  […] 6 golongan yang lemah antibodi dan perlukan Vitamin C. Vitamin C Penguat Antibodi […]

 3. October 24, 2020

  […] baca juga: 6 golongan yang lemah antibodi dan perlukan Vitamin C. […]

 4. February 12, 2022

  […] 6 golongan yang lemah antibodi dan perlukan Vitamin C. Vitamin C Penguat Antibodi […]

 5. June 12, 2022

  […] 6 golongan yang lemah antibodi dan perlukan Vitamin C. […]

 6. October 17, 2023

  […] 6 golongan yang lemah antibodi dan perlukan Vitamin C. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons