Cara Nak Kurus Dengan Cepat.

Tahniah kerana anda dengan mengambil langkah PERTAMA untuk kehidupan yang lebih SIHAT! 

Bila seseorang itu kurus, ia lebih sinonim dengan sihat. Manakala bila seseorang itu obesiti atau berat badan berlebihan, ianya lebih sinonim dengan mudah dapat pelbagai penyakit.

Secara peribadi, ketika umur saya muda remaja, saya nak kurus of course sebab nak penampilan nampak cantik. Kurus tu cantik, kan? hehe.. Tapi, bila usia saya semakin bertambah, saya pilih untuk kurus sebab badan saya mudah sakit-sakit bila BMI saya di bacaan ‘overweight’.

Pelbagai cara saya cuba untuk kurus dengan cepat, antaranya mengamalkan suplemen kurus dengan cepat dan mengikuti program ‘eat clean’ iaitu lebihkan sayuran hijau dalam diet harian atau lebih dikenali sebagai suku-suku separuh. So far, kedua-dua cara nak kurus itu berjaya buat saya kurus – BMI normal dan berjaya memiliki berat badan idaman.

Untuk program eat clean, ianya betul-betul membantu saya untuk kurus dengan cepat. Seawal seminggu dah nampak hasil iaitu berat badan turun dan inci berkurangan. Saya sukakan program eat clean itu sebab saya still boleh makan, tanpa perlu berlapar.

Tetapi, dalam entry kali ini, saya nak berkongsi satu lagi cara nak kurus dengan cepat iaitu Program “Hello New You Shaklee”.

Hasil Yang Terbukti Berkesan. Dibantu Dengan Sains.

Hello New You Shaklee adalah satu program yang terdiri daripada:

 1. Pelan berpuasa yang fleksibel (intermittent fasting)
 2. Pemakanan yang seimbang.
 3. Produk-produk Shaklee untuk tampung kekurangan nutrisi anda.
 4. Senaman mudah dan ringkas.

Ianya satu program yang mudah diikuti dan berkesan serta anda dapat kurus dengan cepat sekiranya anda mampu untuk mengamalkan secara berterusan.

Program ini telah disokong oleh sains dan telah dibuktikan oleh ramai orang yang menyertai program ini dimana kebanyakkan peserta yang mengamalkan program ini telah mencapai sasaran berat badan mereka dengan bijak, selamat dan tidak memudaratkan kesihatan. Malahan, program ini terus menjadi amalan harian kerana mereka telah terbiasa dengan ‘rutin pemakanan’ yang diamalkan dalam program ini seterusnya mereka dapat mengekalkan berat badan yang ideal dan sihat sepanjang masa.

Jika anda ingin kurus dengan cepat tetapi dalam masa yang sama anda ingin lebih sihat dan dapat kekalkan berat badan ideal anda, program ini sememangnya satu program yang tepat untuk anda lakukan. Pada permulaan mungkin sedikit sukar untuk anda. Tapi percaya lah, setelah anda berjaya mengamalkan ‘rutin’ program ini, anda pasti menyukai gaya hidup anda yang baru.

Bersedialah untuk kurus dengan cepat, badan rasa 'ringan', mempunyai bentuk badan yang lebih 'fit' badan rasa lebih bertenaga dan anda rasa hebat serta rasa lebih yakin dengan diri sendiri!

6 Kelebihan Hello New You Shaklee Program.

 1. Menguruskan dan mengekalkan berat badan anda dengan cara yang lebih sihat.

2. Menambah baik sistem pencernaan anda.

3. Membentuk tubuh badan yang menawan.

4. Mengembalikan keyakinan anda.

5. Meningkatkan tenaga dan kecergasan anda!

6. Lebih fokus dan bersedia untuk menghadapi apa sahaja!


Entry ini adalah sebagai pengenalan kepada Hello New You Shaklee Program ini. Sebagai langkah pertama anda, teruskan membaca di sini >>

baca juga:

Set Kurus Shaklee: ‘HELLO NEW YOU SET’ lebih Berkesan dan dalam Bajet Anda.

8 Tips Intermittent Fasting Untuk Beginner.


Potongan harga sehingga 25% serta peluang pendapatan setiap bulan dan kerjaya dengan sertai keluarga Shaklee kami. KLIK SINI : JOIN NOW!

COD/Pickup : Chemor, Klebang, Meru, Tasek, Ipoh.

Delivery seluruh Malaysia

Untuk order dan pertanyaan, klik gambar di bawah ini untuk terus menghubungi kami melalui whatsapp. InsyaAllah, fast respond dari kami. (^_^).

You may also like...

2 Responses

 1. February 25, 2023

  […] Cara Nak Kurus Dengan Cepat. […]

 2. March 11, 2023

  […] Cara Nak Kurus Dengan Cepat. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons