Suplemen Semulajadi Untuk Ibu Mengandung.

Pada amnya, suplemen semulajadi adalah yang terbaik untuk ibu mengandung terutamanya dalam 3 bulan pertama kerana kebanyakkan ibu-ibu ketika ini mengalami alahan ataupun morning sickness. Dalam keadaan alahan atau morning sickness ini biasanya ibu-ibu mengandung ini susah nak makan. Bila makan je muntah. Tapi, ibu-ibu mengandung ini sangat-sangat perlukan nutrisi yang cukup kerana ibu mengandung ini sedang ‘makan untuk dua!’. Nutrisi bukan untuk ibu sahaja tapi untuk bayi di dalam kandungan juga.

.

Sesetengah nutrien yang terdapat dalam diet harian ibu mengandung adalah tidak mencukupi. Oleh itu, ibu mengandung haruslah mengambil multivitamin dan suplemen tambahan untuk keperluan seharian semasa mengandung. Jika ibu datang pemeriksaan berkala di klinik, pun doktor ada bekalkan multivitamin, zat besi dan kalsium untuk ibu-ibu.

Selain itu, keperluan nutrisi ibu mengandung juga tidak sama ketika tidak mengandung. Sebagai contoh, jumlah zat besi yang diperlukan semasa mengandung adalah dua kali ganda untuk memenuhi permintaan yang bertambah. Permintaan yang dimaksudkan disini adalah, keperluan untuk membekalkan nutrisi kepada bayi di dalam kandungan.


Shaklee mempunyai rangkaian vitamin yg dikenali semulajadi dan selamat.

Vitamin yang dicadangkan untuk ibu mengandung adalah:

Prenatal Mama Wellness Set

This set consist of:
1 ESP

1 Vita-Lize

1 Bcomplex

1 Ostenutrix

(promo period only!)
1 Smooth Tummy Oil (Embun by Tanamera )
1 Relaxing Magnesium Gel (Embun by Tanamera)

Member Price : RM410
Retail Price : RM512

Get Free! (promo period only!)
1 Shaklee D’Daun Bag (worth RM65)
Delivery (worth RM10)
Membership (worth RM35)


Sebagai seorang ibu atau bakal ibu, admin percaya ibu-ibu akan berikan yang terbaik untuk si kecil di dalam rahim ibu-ibu. Untuk pastikan kandungan ibu mengandung sentiasa berada dalam keadaan baik, berusaha lah untuk dapatkan nutrisi harian yang cukup setiap hari. Diet harian ibu mengandung biasanya masih belum cukup untuk menampung keperluan nutrisi ibu dan bayi di dalam kandungan. Si ibu perlu untuk melangkapkannya dengan suplemen semulajadi seperti Prenatal Mama Wellness Set ini.

Baca juga:

Makanan yang perlu di elakkan semasa hamil.

Minuman Bertenaga Untuk Ibu Hamil

Testimoni Set Puasa Shaklee Untuk Ibu Hamil

Ibu Mengandung Sukar Tidur Malam Apa Solusinya

Testimoni Set Hamil Shaklee

Pengalaman Menyusukan Anak Ketika Hamil.

sumber rujukan: https://www.shakleemama.com.my/

LOVE LIFE, LOVE SHAKLEE! 

Potongan harga sehingga 25% serta peluang pendapatan setiap bulan dan kerjaya dengan sertai keluarga Shaklee kami. KLIK SINI : JOIN NOW!

COD/Pickup : Chemor, Klebang, Meru, Tasek, Ipoh.

Delivery seluruh Malaysia

Untuk order dan pertanyaan, klik gambar di bawah ini untuk terus menghubungi kami melalui whatsapp. InsyaAllah, fast respond dari kami. (^_^).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons