Suplemen Shaklee Untuk Diabetes.

Penafian: Produk Shaklee bukan bertujuan untuk mencegah, diagnos ataupun merawat penyakit. Produk Shaklee adalah makanan tambahan yang bersesuaian dengan keadaan penyakit untuk meningkatkan taraf kesihatan pesakit. Sila dapatkan rawatan sepenuhnya dari doktor.

Statistik diabetes di Malaysia menunjukkan kadar peratus yang meningkat secara mendadak dan sangat membimbangkan. Cuba tengok fakta di bawah ini:

Yang lebih membimbingkan adalah, ada yang tidak tahu mereka adalah mengidap diabetes!

Lebih memilukan, pesakit-pesakit diabetes ini berisiko untuk buta dan kudung.

Kita perlu cakna tentang situasi ini agar kita sama-sama dapat mencegah diri kita dari penyakit diabetes ini. Salah satu caranya adalah dengan pengambilan suplemen atau makanan tambahan.


Apa itu hipoglisemia?

Hipoglisemia adalah apabila

tahap gula dalam darah anda rendah.

Anda mungkin akan mengalami:

sakit kepala dan berpusing,

tangan menggeletar,

dan berpeluh.

Semua suplemen yang dicadangkan untuk pesakit diabetes
type 1 dan type 2 boleh diambil bersama dengan ubat preskripsi doktor.
Dengan pengambilan suplemen, pesakit diabetes mungkin akan memerlukan perubahan dos insulin atau ubat hipoglisemia yang digunakan untuk pesakit diabetes type 2.
Walaubagaimanapun, perubahan dos insulin ini mesti diawasi dan diselia oleh doktor anda. Anda masih perlu mengikuti temujanji doktor secara berkala seperti yang telah dijadualkan.Cadangan Suplemen Shaklee Untuk Pesakit Diabetes.

 1. Vitamin B Complex.
  Vitamin b dapat membantu menghasilkan enzim yang boleh mengubah glukosa menjadi tenaga, dan juga dapat membantu mencegah kerosakan saraf diabetes.
 2. Vivix.
  Vivix bersifat anti oksidan yang tinggi dapat membantu mengurangkan risiko kerosakkan sel saraf, saraf mata dan sakit jantung juga. Ia juga membantu menghalang pembentukkan plak di dalam salur darah serta dapat meningkatkan kadar metabolisma glukos.
 3. Zinc Plus.
  Kebanyakkan pesakit diabetes kekurangan zinc dalam badan menyebabkan luka yang dialami menjadi sukar atau lambat untuk sembuh. Jadi, dengan pengambilan zinc plus dapat bantu mempercepatkan proses penyemubuhan luka.
 4. Energizing Soy Protein.
  Minuman protein soya ini dapat bantu memberikan tenaga yang lebih lama kepada pesakit diabetes, bantu meningkatkan kawalan glukosa, melindungi pesakit dari penyakit jantung dan kurang memberi tekanan pada buah pinggang.
 5. GLA Complex
  Asid Lemak Omega 6 pula dapat membantu mengurangkan risiko mendapat diabetes type 2 dan meringankan simptom kebas-kebas serta melindungi pesakit diabetes dari kerosakkan saraf.
 6. Vitamin C
  Membantu melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan akibat radikal bebas (molekul oksigen tidak stabil) dan dapat bantu mengurangkan risiko beberapa komplikasi diabetes yang serius.

Apa yang kita perlu buat untuk mengurangkan risiko mendapat diabetes?

 • bersenam dengan kerap. mereka yang membakar lebih dari 15000 kilojoule seminggu melalui senaman adalah kurang berisiko untuk mendapat diabetes jenis 2 berbanding mereka yang membakar kurang dari 2000 kilojoule. Walaubagaimanapun, pesakit diabetes type 1 juga boleh mendapat manfaat daripada bersenam ini.
 • menurunkan berat badan. berat badan berlebihan adalah faktor utama anda berisiko untuk mendapat diabetes type 2.
 • makan biji-bijian, buah-buahan dan sayur-sayuran untuk menjaga gula darah.

Petua:

menambahkan makanan berasaskan soya ke dalam makanan mereka. makanan berasaskan soya adalah seperti tauhu, tempe, protein soya, susu soya, tepung soya – dapat meningkatkan kawalan glukosa dalam darah, melindungi dari penyakit jantung dan kurang memberi tekanan pada buah pinggang.


Info Tambahan!

 • Menurut kajian dari Pusat Perubatan Universiti Duke di Durham, North Carolina, Pengawalan tahap glukosa yang buruk dapat mengurangkan simpanan nutrien anti-oksidan dalam badan. Oleh itu, pengambilan makanan tambahan yang tinggi sifat anti-oksida seperti vitamin C dan vitamin E dapat bantu melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan akibat radikal bebas (molekul oksigen tidak stabil) dan seterusnya dapat bantu mengurangkan risiko beberapa komplikasi diabetes yang serius.
 • Menurut para penyelidik di Columbia University di New York, Satu daripada tiga orang yang menghidap diabetes mungkin mengalami kekurangan magnesium. Malangnya, kadar magnesium yang rendah boleh menyumbang kepada penyakit jantung. Oleh itu, sebilangan pakar mengesyorkan sekurang-kurangnya 250mg magnesium dua kali sehari untuk penghidap diabetes. Namun, orang yang mempunyai bukti kerosakan buah pinggang tidak boleh mengambil makanan tambahan magnesium!

COD/Pickup : Chemor, Klebang, Meru, Tasek, Ipoh.

Pos ke seluruh Malaysia

Peluang pendapatan dan kerjaya dengan sertai keluarga Shaklee kami.

Untuk order dan pertanyaan, klik gambar di bawah ini untuk terus menghubungi kami melalui whatsapp. InsyaAllah, fast respond dari kami. (^_^).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons